The Blog

Lezzetli kış sebzelerinden biri olan brüksel lahanası; protein, lif, A,C,K vitaminleri, bakır, demir, manganez, potasyum mineralleri bakımından oldukça zengin bir besindir. Brüksel lahanası brokoli, karnabahar ve lahana gibi turpgiller ailesine ait bir bitkidir. Türk mutfağına hızlıca giriş yapan brüksel lahanası sağlık açısından da oldukça faydalı bir sebzedir. Anayurdu bilinmeyen bu bitki ABD ve Avrupa’da yaygın olarak yetiştirilmektedir. Ülkemizde de tarımına yeni yeni başlanan bu minik yeşilin faydalarına gelin hep birlikte bakalım.

Brüksel Lahanasının Faydaları
Aşırı pişirildiğinde kötü bir koku yaysa da sağlık açısından son derece yararlı olan bu bitki aynı zamanda kilo vermeyi de teşvik etmektedir.

Güçlü Bir Bağışıklık Sistemi
Brüksel lahanasının yüksek oranda C vitamini içermesinden dolayı oldukça sağlıklıdır. C vitamini beyaz kan hücrelerinin üretimini uyardığı ve vücuttan antioksidan görevi gördüğü için bağışıklık sisteminizin sağlığı için oksidatif stresi ve kronik hastalık olasılığınızı azaltmak için kritik bir önem taşır.

Hamilelik
Brüksel lahanasının içinde bulunan yüksek miktardaki folik asit, bebek sağlığı ve gelişimi için oldukça önemlidir.

Kanseri Önler
İçeriğindeki lifler sayesinde antioksidan özelliği bulunan bu besin kansere karşı tam bir kalkan görevi görmektedir.

Kanın Pıhtılaşmasına Yardımcıdır
K vitamini kanın pıhtılaşması için gerekli bir bileşendir. Aynı zamanda kalp sağlığını korur ve kemikleri güçlendirir.

Dengeli Hormon Seviyeleri
Vücuttaki hormon seviyelerini düzenlemede yardımcıdır.

Metabolizmayı Hızlandırır
Sağlıklı bir metabolizmanın önemli bir parçasıdır. Besinlerin daha etkin bir şekilde sindirilmesine ve kalorilerin daha hızlı yakılmasına yardımcıdır.